miércoles, 2 de febrero de 2011

Evitar l'episiotomia amb el massatge de periné


En el curs de preparació al part ens han insistit en la importància de treballar el periné (zona entre la vagina i l'ano) per el dia del part evitar l'episiotomia. És un massatge molt fàcil de realitzar on només calen 10 minuts diaris (hi ha llocs que diuen que amb fer-ho cada dos dies és sufcient). S'ho pot un mateix (amb els dits polzes) o la parella (dits índex i cor) i només cal paciència i oli de rosa mosqueta. Important!!! és comença a realitzar a voltant la setmana 32-33.

Procés:
- Netejar-se bé les mans i lubricar els dits amb l'oli de rosa mosqueta.- Introduïr els dits a la vagina 3-4 cm separant les cames.

- Presionar la zona del periné cap avall i cap als costats amb un moviment de balanc (imagimen un rellotje doncs com si fossin de les 3 a les 9) La gràcia està en presionar suaument però amb firmesa fins que notem com una sensació de cremor, llavors és molt important relaxar-nos (si voleu quan fem aquest exercicis podem fer un parell d'exercicis de Kegel, contraure aquesta zona i als 3-4 segons relaxar)

- Amb el dit a la entrada de la vagina fer pressió cap avall mantenint durant 2 minuts o fins que molesti.

- Ficar el dit fins al fons de la vagina i moure'l de dins cap a fora (com si el desplacessim) durant 2 minuts.

- Agafar la zona de la vagina amb el dit índex i ponze i a mode de pinça fer un moviment de vaivé per estirar el teixit d'entrada (durant 2-3 minuts)
Coger la zona de la vagina entre el dedo pulgar y opuestos, a modode pinza y realice un movimiento de vaivén de un lado a otro paraestirar el tejido de la entrada. Durante 2-3 minutos.
A Internet hi ha molta informació sobre el tema, però a mi personalment em va cridar l'atenció aquest article escrit per una llevadora que comenta que no cal fer el massatge, que amb paciència el cos de la dona fa més elàstic el periné, és molt interessant, però jo per si les mosques em faré els massatges ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario