miércoles, 9 de mayo de 2012

Qui va dir que cancel·lar una hipoteca era fàcil???

sí sí qui ho va dir??? no només costa molt estalviar i pagar cada mes la lletra sino que un cop ja us has liquidat has de fer-ho constar al Registre de la Propietat tot seguint uns quants passos. Jo d'entrada no ho volia fer però com tenia la hipoteca a la CAM i era quan aquesta caixa feia una mica de por el meu pare em va insistir ... i li vaig fer cas!!! però he de dir que ha estat tota una aventura.
Primer vaig demanar al banc un certificat conforme canceL·lació administrativa conforme la deuda estava a zero. Fins aquí tot rapidíssim!!! 
Amb aquest paper vaig anar a un notari perquè em fes l'escriptura de cancel·lació (crec que normalment és ràpid però a mi entre que hi havia hagut canvi a la CAM etc. em van tardar bastants mesos ...) El preu 170€ ... per quedar-te congelat ..
Un cop tens la cancel·lació has d'anar a una oficina d'Hisenda, omplir un formulari 600 i "pagar" el impost sobre transmisions patrimonials i de actes jurídics, bé és només presentar-ho perquè actualment és gratuït.
I amb el resguard que et donen vas al Registre de la Propietat a registrar-ho. Jo vaig fer la tira de viatges, un dia estava tancat (abans tancaven a les 18.00 i ara a les 17.00), després la notària em demanava un paper del banc, etc. Però avui ja he anat a recollir l'escriptura cancel·lada, ara sí el pis és meu!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario